Exercițiu de mobilizare a rezerviștilor în județele Brăila și Galați

În poligonul de luptă de la Smârdan (județul Galați), unul dintre cele mai mari din țară, are loc, astăzi, un amplu exercițiu militar, la care iau parte sute de rezerviști din județele Brăila și Galați. Timp de două zile, aceștia au fost chemați să vină la unitățile militare de pe raza localității în care își au domiciliul.

Astăzi, este planificată o secvenţă de antrenament, cu muniție de artilerie, la care vor trebui să răspundă toți cei mobilizați, potrivit legislației în vigoare. Exercițiul este condus de Ministerul Apărării Naționale și are ca scop să verifice stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare.

Rezerviștii sunt persoane de până în 63 de ani care au executat serviciul militar sau care au activat în sistemul național de apărare a țării. De asemenea, pot fi chemați la instructaj și tineri incorporabili cu vârste între 20 și 35 de ani.

Scopul acestor exerciții este de a-i familiariza pe rezerviști cu noua tehnică militară, care a intrat între timp în dotarea Armatei Române.

Exercițiul de mobilizare a rezerviștilor în aceste două județe se încheie pe 12 aprilie. În total, vor fi zece județe în care vor avea loc, în acest an, exerciții de mobilizare a rezerviștilor.

Președintele Klaus Ioahannis a declarat, astăzi, la ceremonia de aniversare a 20 de ani de la intrarea în NATO, că este nevoie să se intensifice eforturile pentru „a se consolida rezerva de personal militar”.  

Declarațiile au loc în contextul în care un act normativ se află în dezbatere la Parlament privind stagiul militar voluntar. Propunerea se adresează atât bărbaţilor, cât și femeilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care ar putea opta pentru pregătirea militară în cadrul MApN, pe o perioadă de 4 luni.

După terminarea stagiului, aceștia ar urma să intre în rezerva Armatei române.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *