Eva Kaili rămâne fără imunitate. Ce fraude a mai comis europarlamentara

Parlamentul European a decis marți ridicarea imunității fostei vicepreședinte Eva Kaili, deschizând astfel calea unei anchete referitoare la implicarea eurodeputatei din Grecia într-un caz de fraudă împotriva bugetului Uniunii Europene, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Anchetă separată de „Qatargate”

Dosarul de fraudă în care este implicată Kaili este separat de scandalul de corupție cunoscut sub numele de „Qatargate”. Raportul supus la vot menționează că eurodeputata este acuzată că ar fi cheltuit în mod fraudulos peste 150.000 de euro din fonduri publice.

Mai exact, a plătit o asistentă care timp de patru ani nu s-a prezentat deloc la serviciu și și-a însușit o parte din salariul unui alt asistent europarlamentar.

În cazul în care va fi găsită vinovată, Eva Kaili riscă o pedeapsă între 5 și 15 ani de închisoare, conform legislației elene. Biroul avocatului acesteia, Spyros Pappas, nu a răspuns la solicitarea Reuters pentru declarații, însă înainte de vot, Pappas a declarat pentru publicația Politico că va demara acțiuni în justiție dacă imunitatea eurodeputatei va fi ridicată.

De asemenea, avocatul a subliniat că posibilitatea ca Eva Kaili să execute o pedeapsă cu închisoarea este, în acest moment, „prematură și nefondată”.

Facebook

Comentarii

5 răspunsuri

  1. I delight in, lead to I discovered just what I was having a look for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye
    bcgame logo

  2. Наша организация осуществляет услугу Сдать медь в Алматы с профессионализмом и вниманием к потребностям клиентов. Мы специализируемся на выкупе различных видов меди, включая медный лом, отходы, изделия и сплавы. Наш опытный персонал обеспечивает качественную оценку и честные цены за сданный материал.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *