Eurostat: Un român din patru nu-și permite să iasă la restaurant o dată pe lună

Potrivit datelor furnizate de Eurostat, situația economică precară din România afectează din ce în ce mai mult capacitatea oamenilor de a-și permite să petreacă timpul liber alături de prieteni sau familie. Conform ultimelor statistici, un român din patru nu-și permite luxul de a lua masa în oraș cel puțin o dată pe lună.

Astfel, țara noastră se clasează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește incapacitatea financiară de a-și permite măcar o masă lunară în oraș. Această realitate afectează în special tinerii, dar nu numai, care se văd nevoiți să renunțe la momentele de socializare din cauza presiunilor financiare crescânde.

blank
Sursa: hotnews.ro

Pe fondul inflației persistente și al creșterii ratelor la bănci, un număr tot mai mare de români alege să se retragă din activitățile sociale, considerându-le un lux pe care nu și-l permit. Un studiu realizat în Statele Unite arată că peste o treime dintre tinerii din generațiile Z și Millennials au cel puțin un prieten care îi determină să cheltuiască mai mult decât și-ar permite.

Același studiu evidențiază că oamenii caută să își facă prieteni cu venituri similare pentru a evita presiunea financiară și cheltuielile excesive.

Facebook

Comentarii

128 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *