Eurostat: Niciun exces de mortalitate în luna februarie

Vești bune din partea Eurostat, nu a existat un exces de mortalitate în UE în luna februarie.

Mortalitatea în exces este termenul folosit pentru a descrie decesele în rândul unei populații care survin mai frecvent decât ar fi normal, într-un anumit interval de timp.

Mortalitatea în exces poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv focare de infecții și boli, dezastre naturale și alte crize care duc la creșterea ratei mortalității. Cel mai relevant exemplu este cel din timpul pandemiei de COVID-19, când multe țări au înregistrat o mortalitate excesivă din cauza numărului mare de decese provocate de acest virus.

Astfel, pentru prima dată după luna februarie a anului 2020, perioada de dinaintea pandemiei de COVID-19, indicatorul a scăzut sub valoarea de referință(anii 2016-2019) la –2% pentru întreaga UE.

blank

Deși aceste cifre reprezintă media pentru UE și nu există nicio garanție că acestea nu vor crește din nou, acesta este un moment extrem de important,deoarece specialiștii dezbat dacă pandemia COVID-19 s-a încheiat în mod oficial.

Mortalitatea în exces este un indicator important al impactului unei crize asupra unei populații, deoarece oferă o imagine mai precisă a ratei globale a mortalității decât simpla analiză a numărului de decese atribuite unei cauze specifice.

Analizând ratele de mortalitate în exces, oficialii din domeniul sănătății publice pot înțelege mai bine severitatea unei crize și pot dezvolta strategii pentru a atenua impactul acestora.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *