Europenii vor Euro: Sprijin pentru adoptarea monedei unice în toate țările UE

Potrivit unui sondaj recent efectuat în statele membre ale Uniunii Europene care nu au adoptat încă moneda euro, șase din zece respondenți consideră că moneda a avut un impact pozitiv asupra țărilor care o utilizează deja.

Aproximativ 58% dintre respondenți sunt în favoarea adoptării euro în propria lor țară. Această cifră semnificativă arată că există un sprijin considerabil în rândul cetățenilor pentru trecerea la moneda unică. De asemenea, o majoritate de 53% consideră că introducerea euro în propria lor țară ar avea consecințe benefice.

Rezultatele acestui sondaj oferă o perspectivă interesantă asupra atitudinii populației față de moneda euro și dorința lor de a adopta această monedă.

Mai mult de atât, aproximativ 29% dintre respondenți consideră că euro ar trebui introdus cât mai curând posibil în țara lor.

Aceste opinii reflectă un sentiment general de încredere și speranță în privința monedei euro și a integrării în zona euro.

Îngrijorări privind prețurile și pregătirea statelor

În contradicție, 68% din persoanele chestionate sunt îngrijorate în privința unei potențiale creșteri abuzive a prețurilor pe durata schimbării. Totodată, 44% consideră că trecerea la moneda unică ar însemna o pierdere parțială a identității naționale.

Mai mult decât atât, șapte din zece persoane sunt de părere că țările lor nu sunt încă pregătite pentru adoptarea euro. Cu toate acestea, 84% dintre persoanele care au luat parte la sondaj consideră că vor reuși să se adapteze în cazul trecerii la moneda unică.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *