Europarlamentarul Marian Jean Marinescu: ”Mobilitatea, inclusiv cea pe calea aerului, este un drept al cetățenilor”

Eurodeputatul Marian Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian Jean Marinescu pledează pentru asigurarea unui echilibru legislativ, la nivelul Uniunii Europene, care să țină seama de asigurarea decarbonizării mediului, măsură propusă de Comisia Europeană, dar și de asigurarea dreptului la mobilitate al persoanelor din țările europene.

Europarlamentarul român, care a participat la expoziția „Decarbonizarea aviației” organizată la Parlamentul European, a scos în evidență eforturile pe care industria aeronautică le face pentru a se conforma cu noile cerințe de mediu, pe care le-a propus executivul european. ”Industria aviatică investește în cercetare, în noi tehnologii, iar legislatorii trebuie să croiască legislația ținând cont de aceste eforturi, pe de o parte, dar și de nevoia de mobilitate a cetățenilor”, spune europarlamentarul român.

Eurodeputatul Marian Jean Marinescu, membru al Comisiei de Transport și Turism din Parlamentul European, a subliniat că, alături de preocupările pentru decarbonizarea mediului înconjurător, la fel de importantă este și asigurarea mobilității persoanelor. „Pe perioada lucrului la dosarele Fit for 55 am pledat pentru menținerea țintelor de decarbonizare, dar nu pentru reducerea mobilității. Mobilitatea, inclusiv cea pe calea aerului, este un drept al cetățenilor pe care noi, legislatorii, trebuie să îl respectăm și apărăm”, este de părere Marian Jean Marinescu.

Statele membre ale Uniunii Europene au căzut de acord asupra pachetului legislativ ”Fit for 55”, lansat de Comisia Europeană în iulie 2021, pentru revizuirea legislației europene în materie de mediu. Obiectivele climatice principale propun reducerea poluării cu 55% față de anul 1990, până în 2030 și atingerea neutralității climatice, în anul 2050.

Consiliul a deschis, astfel, începerea negocierilor pe pachetul legislativ cu Parlamentul European.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii