Europa League: Roma – Bayer Leverkusen

În semifinalele UEFA Europa League, Roma îi va găzdui pe cei de la Bayer Leverkusen în această seară de la ora 22.00.

”Lupii”, în mod destul de neașteptat, au câștigat locul doi în grupa lor din Europa League. Ei au strâns 13 puncte în șase meciuri, depășind Slavia Praga cu două puncte. Astfel, Roma a început faza eliminatorie din optimile de finală. Au învins Feyenoord cu un scor total de 3-2, au triumfat asupra Brightonului cu 4-1 și au înfruntat AC Milan în sferturi. Romanii și-au asigurat o victorie cu 1-0 în deplasare și o victorie cu 2-1 acasă.

Mai mult, Roma afișează rezultate lăudabile în liga lor internă, ocupând în prezent poziția a cincea. Per total, în urma schimbărilor manageriale, lupii prezintă un fotbal de excepție. Sub îndrumarea lui De Rossi în 20 de meciuri, echipa a suferit doar trei înfrângeri. De remarcat este faptul că Roma a ajuns pentru al treilea an consecutiv în semifinalele competițiilor europene, ajungând anterior în semifinalele Ligii Conferințelor și Ligii Europa.

”Farmaciştii” prezintă un fotbal remarcabil în sezonul curent. Ei au câștigat fără efort primul loc în faza grupelor Europa League și au avansat în optimile de finală. În drumul lor către semifinale, Bayer a învins Karabakh cu 5-4 la general în două meciuri și West Ham cu 3-1. În plus, Leverkusen încă nu a gustat înfrângerea în acest sezon. Ei și-au asigurat deja titlul Bundesliga, o premieră în istoria lor. În plus, echipa sub conducerea lui Habí Alonso a ajuns în finala Cupei Germaniei și acum în semifinalele Ligii Europa. Este de remarcat faptul că tacticianul spaniol va rămâne la Bayer pentru sezonul următor, în ciuda interesului din partea mai multor cluburi.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *