Derby italian în Europa League: Milan – Roma

Un meci important pentru serie A a ajuns să fie un afiș atrăgător pentru o seară a sferturilor de finală din Europa League.

Pentru Milan sezonul merge bine, deși va fi aproape imposibil să mai obțină trofeul în Serie A, rivalii de la Inter sunt cu 14 puncte în fața lor. În ultima rundă, Milan a reușit să învingă cu încredere pe Lecce pe terenul lor cu scorul de 3:0. Cum n-au mai câștigat de mult un trofeu european, Milan ar putea fi motivată să dea totul în Europa League.

De cealaltă parte, romanii au jucat în sezonul trecut în finala Ligii Europa, unde au pierdut cu Sevilla. La mijlocul sezonului, clubul l-a demis pe antrenorul principal, Jose Mourinho, numindu-l în locul său pe legenda Romei, De Rossi. Sub noul antrenor echipa dă rezultate bune, în campionat este pe locul cinci, la trei puncte în spatele primului cvartet. În ultima rundă au reușit să câștige un derby roman crucial împotriva lui Lazio, cu scorul de 1:0.

Rivalele au o istorie lungă de confruntări față în față, întrucât reprezintă același campionat, echipele s-au încrucișat de două ori în acest sezon, ambele întâlniri fiind câștigate de Milan – 2:1 în deplasare și 3:1 în arena lor.

Milan pare a fi favorită în acest meci și asta nu doar datorită terenului gazdă, ci și pentru faptul că romanii nu se pot lăuda cu un joc fenomenal.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *