Európa gazdái ismét tüntetnek Brüsszel szívében

A gazdák Európa-szerte ismét kifejezték elégedetlenségüket az európai intézményekkel egy újabb tüntetésen, amelyet kedden tartottak Brüsszelben. Az idei harmadik ilyen demonstráció 250 traktort hozott össze, és a Mezőgazdasági és Halászati ​​Miniszterek Tanácsa előtt zajlott.

A 7sur7 című helyi kiadvány szerint a gazdák az európai intézmények székhelye, a Rue de la Loi és a Place du Luxembourg közelében lévő főutcákat foglalták el. Cselekedeteik láthatóak és zajosak voltak, petárdákkal, tojással és céklával dobálták az intézmények helyiségeit, égtek a gumik, sőt kerékpárokat és robogókat is dobtak az Etterbeek úton átvezető hidakra.

A demonstrálók fő követelése a mezőgazdasági árak igazságosabb elosztása, amely szempont szerintük európai szinten szabályozható. Hugues Falys, a tüntetők szóvivője arra hívja fel a figyelmet, hogy felül kell vizsgálni az EU ultraliberális politikáját annak érdekében, hogy az európai gazdálkodók méltányos bánásmódban részesüljenek a külföldi versennyel kapcsolatban.

A gazdálkodók különösen elutasítják a szabadkereskedelmi megállapodásokat, beleértve a Dél-Amerikával tárgyalt Mercosur-megállapodást is, amely állításuk szerint tisztességtelen versenynek teszi ki őket azokkal az országokkal, amelyek nem teljesítik ugyanazokat a termelési szabványokat és költségeket.

Az árakkal és a versennyel kapcsolatos igények mellett a bürokrácia csökkentését és az európai támogatások hatékonyabb elosztását is követelik a gazdálkodók.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *