UE va importa 800.000 de mașini fabricate în China, până în 2025

Până în 2025, 800.000 de mașini fabricate în China ar putea fi vândute în Europa. Majoritatea vehiculelor vor fi electrice, se arată într-un studiu al PwC.

Schimbarea va avea loc pe măsură ce mărcile chineze își cresc cota de piață și, în același timp, mărcile europene construiesc mai multe vehicule electrice în China, a spus PwC.

Din cele 800.000 de mașini construite în China, aproximativ 330.000 vor proveni de la producători auto occidentali, precum Tesla, BMW și Renault Group, care exportă în prezent vehicule electrice în Europa din China, inclusiv Tesla Model 3, BMW iX3 și Dacia Spring.

„În timp ce producătorii chinezi vând din ce în ce mai multe automobile electrice în Europa, atât producătorii europeni, cât și cei americani își mută tot mai mult producția de astfel de vehicule în China”, a spus PwC într-un comunicat de presă.

Felix Kuhnert, partener și lider auto la PwC Germania, a declarat că producătorii auto europeni au continuat să se confrunte cu probleme legate de lanțul de aprovizionare și se concentrează pe construirea de vehicule electrice mai scumpe (și într-un volum mai redus) în Europa.

„Producătorii chinezi, pe de altă parte, și-au optimizat și dezvoltat produsele pe piața internă, astfel încât acum exportă modele de vehicule complet electrice, la prețuri accesibile, cu tehnologie inovatoare și concepte noi în Europa”, a afirmat Kuhnert.

Eforturile anterioare ale mărcilor chineze de a intra pe piața europeană au eșuat în mare măsură, însă expertiza Chinei în domeniul vehiculelor electrice ar putea putea reprezenta un avantaj competitiv de această dată.

PwC estimează că mărcile chineze vor avea o cotă de piață a vehiculelor electrice de la 3,8 până la 7,9%, în Europa.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *