Europa: Consum redus la încălzire în prima jumătate a iernii

Cetățenii europeni și-au redus consumul la încălzire în această iarnă și au economisit energie, pe fondul crizei din Ucraina. Datele ne arată că mulți au amânat pornirea căldurii cu aproape o lună și au scăzut temperatura din termostat.

Datele companiei Tado, bazate pe citiri de la 340.000 de termometre inteligente conectate la o rețea cloud din Europa ne arată variații regionale dar și o direcție clară de reducere a consumului.

Pe măsură ce temperaturile au scăzut, gospodăriile au răspuns la avertismentele cu privire la costurile mai mari de încălzire.

Gospodăriile olandeze au redus temperaturile în medie cu 0,99 grade Celsius, comparativ cu anul 2021, în timp ce consumatorii spanioli au ales să reducă temperatura cu doar 0,29 grade.

În Marea Britanie, temperaturile din gospodării au scăzut cu 0,97 de grade, în timp ce în Norvegia, o țară ce nu a avut probleme cu aprovizionarea cu gaz, acestea au scăzut cu doar 0,22 grade Celsius.

blank

După o perioadă agitată, autoritățile de reglementare în domeniul energiei sunt mai relaxate cu privire la perspectivele de aprovizionare cu gaze ale Europei.

„Cu economii, afluxuri de gaze și stocuri bune, suntem foarte, foarte optimişti că nu va mai trebui să ne facem griji cu privire la lipsa de gaz în această iarnă”, a declarat marţi reprezentantul autorității germane de reglementare a reţelelor, Klaus Mueller.

Uniunea Europeană importă 80% din gazul său, iar după declanșarea războiului din Ucraina s-au făcut eforturi uriașe pentru a reduce dependența de gazul rusesc și pentru a crește importurile de la producătorii europeni de gaze precum Norvegia și Olanda.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *