Victor Negrescu a cerut președintei Parlamentului European sprijin pentru aderarea României la Schengen

Eurodeputatul Victor Negrescu i-a solicitat preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, sprijin pentru aderarea României la spaţiul Schengen în perspectiva Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, inclusiv pentru atacarea la Curtea de Justiţie a UE a unui eventual nou veto al Austriei.

„Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, este un susţinător al aderării României la spaţiul Schengen. Motiv pentru care am discutat despre perspectivele viitorului Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne, care va avea loc peste câteva săptămâni şi despre stadiul negocierilor purtate la nivel înalt”, a precizat europarlamentarul român.

El a adăugat că a dorit să îi mulţumească Robertei Metsola pentru eforturile depuse şi, totodată, să discute despre opţiunile pe care le poate avea România în cazul exercitării unui nou veto de către Austria.

Roberta Metsola l-a asigurat și pe premierul Marcel Ciolacu, în timpul vizitei acestuia la Bruxelles, că va sprijini țara noastră pentru aderarea la Schengen, apreciind că au fost îndeplinite deja condițiile pentru a face parte din spațiul de liberă circulație.

Eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu, a solicitat aderarea României la spaţiul Schengen şi cu ocazia dezbaterii la care a participat prim-ministrul Bulgariei, Nikolay Denkov, în plenul PE reunit la Strasbourg.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *