Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru europarlamentare

Fostul premier Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024, susţin surse politice pentru News.ro. Europarlamentarul român a anunţat, miercuri, că va candida pentru un nou mandat la Bruxelles. Întrebat pe ce loc va fi PSD la alegerile europarlamentare, Tudose a răspuns: ”Vom ieşi pe primul loc cu un scor mare. Sper să fie peste 30%”.

Pe locul doi, se va afla Carmen Orban, consiliera premierului Marcel Ciolacu pe probleme de sănătate. În perioada 2011-2019, Carmen Orban a fost manager al Institutului Clinic Fundeni.

A treia poziţie ar urma să fie ocupată de europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreşedinte al socialiştilor europeni, care s-ar afla astfel la al treilea mandat.

Locurile patru și cinci vor fi ocupate de europarlamentarii Claudiu Manda (Dolj) și Dragoș Benea (Bacău).

Cel puţin două locuri eligibile pe lista PSD vor fi cedate pentru candidaţii PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, unul dintre acestea urmând să fie atribuit europarlamentarei Maria Grapini.

Pentru PSD mai rămân trei-patru locuri eligibile, în funcţie de scorul partidului, potrivit analizei News.ro.

„Dintre actualii eurodeputaţi, se luptă să mai prindă un loc Dan Nica şi Rovana Plumb. La uşa partidului bate şi Corina Creţu, aleasă în 2019 pe locurile ProRomânia, dar se opune Mihai Tudose. Din regiunea Moldova, Marius Budăi sau Doina Teodorovici de la Botoşani ar putea obţine un loc eligibil”, arată surse din partid.

Cum ar putea arăta lista PSD pentru europarlamentare:

1. Mihai Tudose

2. Carmen Orban

3. Victor Negrescu

4. Claudiu Manda

5. Dragoş Benea

6. Maria Grapini

7. Doina Teodorovici / Marius Budăi

8. Dan Nica / Rovana Plumb

9. Lavinia Şandru / candidat PUSL

10. Corina Creţu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *