Euro 2024: Țara Galilor – Finlanda

Joi, 21 martie, în cadrul semifinalelor playoff-ului UEFA Euro 2024, Țara Galilor va găzdui Finlanda pe stadionul de acasă. Meciul va începe la ora 21:45.

În grupa lor de calificare la Euro, echipa galeză s-a clasat pe locul trei, fiind în urma Croației și Turciei. Cursa pentru un loc de calificare directă a fost intensă; Țara Galilor a reușit să învingă Croația cu 2-1, dar în ultimele două runde a remizat de două ori și nu a reușit să-și asigure calificarea directă. În ultimele cinci meciuri, Țara Galilor a obținut trei victorii și două egaluri.


În faza grupelor, echipa finlandeză s-a situat pe locul trei, adunând 18 puncte în zece meciuri, după Danemarca și Slovenia cu doar patru puncte. În momente cruciale au suferit înfrângeri în fața Danemarcei (0-1), Sloveniei (0-3) și Kazahstanului (1-2), ceea ce i-a împiedicat să se califice direct. În grupa din Liga Națiunilor, Finlanda și-a asigurat locul doi, cu opt puncte din șase meciuri. În ultimele cinci meciuri, Finlanda a obținut două victorii și a suferit trei înfrângeri.


Ultima întâlnire dintre Finlanda și Țara Galilor a avut loc în 2021, s-a încheiat cu un egal fără goluri. Țara Galilor a afișat rezultate promițătoare în ultima vreme, fiind neînvinsă în ultimele șase meciuri.

În ultimele meciuri de calificare la Euro, Țara Galilor a prezentat un fotbal impresionant. Prin urmare, nu întâmplător echipa galeză este cotată ca favorită la calificare.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *