Meciul zilei la Euro 2024: Spania – Franța

Astăzi, de la ora 22.00, se va juca la Munchen prima semifinală de la Euro 2024, dintre Spania și Franța.

Spania a avut o prestație excelentă în acest turneu, asigurându-și în faza grupelor maximum de puncte din trei meciuri. În primul lor meci, Furia Roja a surclasat Croația cu o victorie răsunătoare cu 3-0. În continuare, au înfruntat Italia în derby-ul grupei și au ieșit victorioși cu un scor la limită, grație unui autogol al lui Calafiori.

Pentru meciul final din grupă, antrenorul principal spaniol De la Fuente a odihnit mai mulți jucători cheie și a schimbat echipa. În ciuda acestui fapt, La Furia Roja și-a asigurat în continuare o victorie cu 1-0. În final, au acumulat nouă puncte și nu au primit niciun gol în faza grupelor, devenind singura echipă de la Euro care a realizat această performanță.

În faza eliminatorie, Spania a înfruntat Georgia, câștigând fără emoții cu 4-1. În sferturile de finală, Spania a întâlnit națiunea gazdă, Germania. Meciul a fost echilibrat, ambele echipe creând mai multe ocazii de gol. După prelungiri, golul lui Mikel Merino din minutul 119 a adus victoria pentru Spania.

Echipa franceză a avut o etapă a grupelor mai puțin convingătoare la Campionatul European. În primul lor joc, Les Bleus și-au asigurat o victorie datorită unui autogol al fundașului austriac Wöber. În următorul lor meci împotriva Olandei, Franța a părut echipa mai puternică, dar nu a putut înscrie, terminând la egalitate. În ultimul lor meci din faza grupelor, cu toate că s-au confruntat cu o echipă poloneză nemotivată, n-au reușit să câștige. Franța a încheiat faza grupelor cu cinci puncte, avansând în faza eliminatorie de pe locul doi în spatele Austriei.

În optimile de finală, Franța a trecut de Belgia la limită fără să impresioneze. Franța s-a confruntat apoi cu un alt adversar dificil, Portugalia. Meciul a fost echilibrat, ajungându-se la prelungiri și în cele din urmă la lovituri de departajare, unde ratarea lui João Félix a oferit victoria Franței. În mod remarcabil, Franța nu a marcat niciun gol din acțiune la acest turneu, golurile lor venind din două autogoluri și un penalty.

În etapa semifinală, este puțin probabil ca echipele să își asume riscuri mari. Franța a marcat doar trei goluri în toate meciurile, așa că mai mult ca sigur va continua să joace în defensivă. În ciuda numărului de goluri mai mare al spaniolilor, meciul lor împotriva Germaniei a arătat că pot fi pragmatici. În consecință ne putem aștepta la o partidă închisă, săracă în goluri.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *