Euro 2024: Spania a dat o lecție de fotbal-spectacol

Echipele Franței și Spaniei au oferit aseară o semifinală de zile mari la Euro 2024.

Franța a preluat conducerea cu un gol al lui Randal Kolo Muani, dar Spania a răspuns cu golurile lui Lamine Yamal și Dani Olmo.

Pentru Olmo, acesta a fost al treilea său gol la Campionatul European din Germania.

Mijlocașul RB Leipzig a devenit doar al patrulea jucător din istoria Spaniei care a marcat 3 sau mai multe goluri într-un singur Campionat European.

Anterior, această ispravă a fost realizată de David Villa (2008), Fernando Torres (2012) și Álvaro Morata (2016 și 2020).

În urma meciului, antrenorul Franței, Deschamps, a recunoscut că s-a confruntat cu o echipă care și-a validat performanțele anterioare.

„Au fost aspecte în care am fi putut evolua mai bine împotriva unui adversar care controla posesia, mai ales în ceea ce privește jocul nostru de pase, dar ne-a lipsit verticalitatea. Am luptat până la final în ciuda provocărilor noastre, care au provenit din diverse motive.

Mulți dintre jucătorii noștri s-au trezit în situații dificile. A fost al șaselea meci al nostru din turneu și poate că am fost mai puțin energici. A fost ultima noastră șansă”, a declarat Deschamps.

Spania va juca finala duminică cu una dintre câștigătoarele celei de-a doua semifinale dintre Anglia și Olanda.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *