Meciul zilei la Euro 2024: Olanda – Anglia

Naționala Spaniei a devenit prima finalistă a Campionatului European. Echipa care i se va alătura în meciul pentru Cupa Henri Delaunay o vom afla astăzi în a doua semifinală dintre Olanda și Anglia. Meciul va începe de la ora 22.00, la Dortmund.

Elevii lui Ronald Koeman sunt singurii care au decis soarta meciului lor din sferturile de finală în timpul regulamentar. Olanda a avut 90 de minute pentru a învinge Turcia cu 2-1. Echipa lui Gareth Southgate, în schimb, a ajuns în semifinale după loviturile de departajare cu Elveția.

Din punct de vedere a efectivului, englezii se pot baza din nou pe Luke Shaw, care a ratat primele patru meciuri ale turneului din cauza unei accidentări, dar a apărut în sferturile de finală în minutul 78.

După meciul cu Elveția, fundașul lui Manchester United a spus că este pregătit să intre pe teren din primul minut, dar este puțin probabil ca Southgate să facă acest lucru, așa că putem presupune că locul de pe flancul stâng al apărării Angliei va fi de acum încolo ocupat de Kieran Trippier sau Bukayo Saka.

Marc Guehi, care a impresionat la începutul turneului, va trebui acum să lupte cu Ezri Konsa pentru un loc în centrul apărării după suspendare, deși rămâne de văzut dacă va fi o formație de trei sau patru fundași sau un hibrid al ambelor.

Koeman, pe de altă parte, are o alegere importantă de făcut în linia ofensivă, deoarece Vaut Weghorst a reușit să schimbe meciul împotriva Turciei după ce a intrat în repriza a doua. Locul lui Memphis Depay în atac a fost considerat de necontestat la începutul turneului, dar acum va trebui să lupte pentru un loc în formația de start cu Cody Gakpo.

Nu se așteaptă ca antrenorul Oranje să facă multe schimbări față de jocul Turciei, deși este posibil ca pe bancă să rămână Steven Bergwijn, care a părăsit terenul la pauză în ultimele două meciuri din play-off. El ar putea fi înlocuit de Donyell Malen.

Olanda a arătat că are forță ofensivă, dar și minusuri în apărare. Anglia e o echipă mai lentă, dar mai puternică defensiv. Englezii sunt ușor favoriți în acest meci, dar orice se poate întâmpla până la final.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *