Este oficial: Mandatul lui Stoltenberg la NATO, prelungit cu un an

Membrii NATO au convenit în unanimitate să prelungească mandatul lui Jens Stoltenberg ca secretar general al Alianței pentru încă un an.

Stoltenberg și-a exprimat recunoștința pe Twitter, declarând: „Sunt onorat de decizia Aliaților NATO de a-mi prelungi mandatul ca Secretar General până la 1 octombrie 2024”.

Stoltenberg a subliniat, în mesaj, importanța legăturii transatlantice în menținerea păcii și securității, într-o lume din ce în ce mai periculoasă.

Decizia NATO vine înaintea summit-ului de la Vilnius, indicând sensibilitatea și complexitatea peisajului politic actual, deoarece găsirea unui candidat capabil și care să fie acceptat de către toți membrii alianței s-a dovedit o sarcină extrem de dificilă.

Un deceniu în fruntea NATO

De când și-a asumat rolul de secretar general în 2014, fostul premier norvegian și-a câștigat respectul țărilor membre prin calmul în situațile tensionate și prin capacitatea de a promova interesele alianței.

Inițial, mandatul lui Stoltenberg a fost prelungit până în septembrie 2020 și a fost extins până în septembrie 2022. Penultima prelungire a fost determinată de invazia Ucrainei de către Rusia, până în septembrie 2023, iar aceasta vizează continuitatea în funcție până în octombrie 2024.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *