Eșec în Congresul SUA: Ucraina rămâne fără pachetul financiar de 61 de miliarde de dolari în 2023

În ciuda eforturilor intense și a apelurilor repetate din partea liderilor de la Kiev și Casa Albă, Congresul american va încheia anul 2023 fără a valida pachetul de ajutor în valoare de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Anunțul a fost făcut marți de către democrații și republicanii din Senatul SUA, subliniind un impas alarmant în ceea ce privește sprijinul financiar pentru țara aflată într-o situație delicată.

Negociatorii din ambele tabere politice nu au reușit să ajungă la un acord, punând în pericol susținerea financiară atât de necesară pentru Ucraina. Liderii Senatului, democratul Chuck Schumer și republicanul Mitch McConnell, și-au exprimat speranța că votul pentru acest ajutor va avea loc „la începutul anului viitor”.

Această decizie reprezintă o nouă dezamăgire pentru președintele ucrainean, într-un an marcat de speranțe neîmplinite legate de o contraofensivă majoră, presiunea crescută a Rusiei pe front și eșecul deblocării unui ajutor de 50 de miliarde de euro din partea Uniunii Europene. În plus, Casa Albă a avertizat deja că resursele pentru sprijinirea Ucrainei vor fi epuizate „până la sfârșitul anului”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *