Erdogan și Putin, discuții despre încheierea războiului din Ucraina

Președintele turc Tayyip Erdogan a vorbit la telefon cu omologul rus Vladimir Putin despre îmbunătățirea legăturilor bilaterale și a reiterat disponibilitatea Ankarei pentru a rezolva pașnic războiul din Ucraina, a anunțat vineri biroul lui Erdogan.

Erdogan și Putin au vorbit despre rezolvarea conflictului din Ucraina

Ultimele evoluții din Ucraina, pe care Rusia a invadat-o la începutul acestui an, au fost, de asemenea, discutate în cadrul convorbirii, potrivit Direcției de comunicare a Președinției Turciei. Țara, membră NATO, are relații strânse atât cu Ucraina, cât și cu Rusia și a încercat să echilibreze legăturile în timpul războiului, respingând sancțiunile occidentale împotriva Moscovei, criticând în același timp invazia rusă și furnizând Kievului drone armate.

Împreună cu Națiunile Unite, Turcia a intermediat acordul din iulie pentru deblocarea exporturilor de cereale ucrainene din porturile sale de la Marea Neagră, în ceea ce rămâne singurul progres diplomatic semnificativ în conflictul vechi de șapte luni.

Relațiile Ankarei cu Rusia sunt complexe, cele două țări cooperând îndeaproape în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, dar fiind în același timp în dezacord cu privire la conflictele din Siria, Libia și Azerbaidjan.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *