Erdogan descinde în Germania într-un moment critic. 1500 de polițiști mobilizați

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, face astăzi o vizită în Germania, unde urmează să se întâlnească cu cancelarul Olaf Scholz.

Un dispozitiv important de securitate a fost mobilizat pentru vizita sa, din cauza declaraţiilor lui Erdogan cu privire la războiul Israel-Hamas din Fâşia Gaza, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Şeful statului turc a susținut mișcarea Hamas și a condamnat acţiunea militară israeliană, acuzând Israelul de terorism.

Hamas este clasificată drept organizaţie teroristă de Uniunea Europeană şi Statele Unite. Germania, pe de altă parte, a declarat că securitatea Israelului este „o raţiune de stat”.

Mai multe demonstraţii sunt planificate în timpul vizitei lui Erdogan la Berlin, care urmează să dureze doar câteva ore.

Scholz consideră, însă, că Erdogan este un partener important de dialog asupra unor chestiuni precum controlul imigraţiei în Europa. Cancelarul l-a invitat pe Erdogan la Berlin după realegerea acestuia în funcţia de preşedinte al Turciei, în mai.

Poliţia va disloca aproximativ 1.500 de ofiţeri care vor păzi zonele din jurul cancelariei, Palatul Bellevue – reşedinţa oficială a preşedintelui german – şi ambasada Turciei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *