Erdogan merge în Egipt pentru a discuta despre evacuarea pacienților din Gaza

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că se va deplasa în curând în Egipt pentru a discuta despre modalităţile de accelerare a evacurării pacienţilor din Fâşia Gaza, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

”Vom organiza o deplasare în Egipt cât mai curând posibil. Vom discuta despre ce măsuri putem lua şi cum putem deschide calea pentru evacuarea pacienţilor”, a spus Erdogan, care se află într-o vizită în Algeria.

Mulţi dintre pacienţii din Gaza au ajuns deja în Turcia, prin Egipt.

Recep Tayyip Erdogan a adăugat că trebuie depuse toate eforturile pentru a garanta o încetare a focului, pentru a livra asistenţă suficientă pentru Gaza şi pentru a reconstrui oraşul, folosind mijloace economice, politice şi diplomatice.

În Israel, 1.200 de persoane, în mare majoritate civili, au fost ucise în atacul terorist de amploare comis de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în 7 octombrie. Drept represalii, Israelul bombardează poziţiile Hamas din Fâşia Gaza.

Peste 13.300 de persoane şi-au pierdut viaţa în bombardamentele israeliene din Fâşia Gaza, susţine Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *