Erdogan cere aliaților săi măsuri concrete împotriva terorismului

Preşedintele Tayyip Erdogan a declarat marţi că se aşteaptă la măsuri concrete din partea aliaţilor în sprijinul luptei împotriva terorismului, după atacul cu bombă de la Ankara, de duminică, revendicat de un grup militant kurd, relatează Reuters.

Poliția turcă a organizat marți raiduri în toată țara, reținând zeci de suspecți pentru presupuse legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) aflat în afara legii.

„Vrem să vedem pași concreți din partea prietenilor, pe lângă mesajele de condamnare”, a spus Erdogan, la ceremonia de deschidere a Consiliului de Stat din Ankara.

„Declarațiile care condamnă terorismul și ne consolează nu ne vor vindeca rănile” – Erdogan

Doi atacatori au detonat duminică o bombă în apropierea clădirilor guvernamentale din Ankara, rănind doi ofițeri de poliție. Ambii atacatori au fost uciși.

PKK, care este desemnată organizație teroristă de Turcia, Uniunea Europeană și Statele Unite, a revendicat atacul, primul în capitala Turciei în ultimii ani.

Ulterior, Turcia a efectuat lovituri aeriene asupra unor ținte din nordul Irakului și a reținut suspecți la Istanbul, la câteva ore după ce PKK și-a asumat responsabilitatea.

Agenția de presă de stat Anadolu a relatat că aproximativ 90 de persoane din 18 provincii ale țării au fost reținute marți, din cauza unor legături suspectate cu PKK.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *