Erdogan, categoric: Rusia trebuie să returneze Ucrainei teritoriile ocupate

Președintele Turciei a făcut o serie de declarații-șoc la New York, unde participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU).Nicio invazie nu poate fi justificată, a subliniat Erdogan, dând de înțeles că Putin ar dori încheierea războiului din Ucraina.

”În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele Putin și am avut discuții foarte ample cu el, care îmi arată că este dispus să pună capăt acestei situații cât mai curând posibil. Aceasta a fost impresia mea, pentru că modul în care decurg lucrurile în acest moment este destul de problematic”, a declarat liderul turc.

Întrebat despre teritoriile ocupate de Rusia, Erdogan a fost tranșant: ”Terenurile care au fost invadate vor fi returnate Ucrainei”. Și a precizat: ”Din 2014, vorbesc despre asta cu dragul meu prieten Putin și asta i-am cerut. I-am cerut să returneze Crimeea proprietarilor de drept”.

Concluzia președintelui Turciei, în dialogul cu postul TV american PBS, nu lasă loc de interpretări: ”Nicio invazie nu poate fi justificată. O invazie nu poate fi justificată”.

În ceea ce privește poziția țării sale, care încearcă să medieze între Kiev și Moscova, Erdogan a spus: ”Nu putem ține partea nimănui. Nu putem lua partea cuiva. Și nu ar fi corect pentru noi să facem asta”.

Trebuie să căutăm o concluzie care să satisfacă toate părțile implicate”, este poziția lui Recep Erdogan față de soluționarea războiului din Ucraina.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *