Energia solară a crescut cu 49%, în 2022. Spania, în fruntea țărilor europene

Energia solară, instalată pe acoperişurile clădirilor, a crescut cu 49%, în 2022, Spania aflându-se în fruntea ţărilor europene, conform unui raport al SolarPower Europe publicat azi, potrivit Agerpres.

Raportul semnalează că, anul trecut, a fost instalată o capacitate de generare a energiei solare ce acoperă consumul a 36 milioane de locuinţe, iar autorii săi dau asigurări că instalarea accelerată de panouri solare pe acoperişuri va continua și în 2023.

Conform clasamentului mondial al ţărilor, după Spania, s-au situat Germania, Japonia, Polonia, Olanda şi Australia.

În ceea ce priveşte europenii, Italia a ocupat locul 12, Franţa – 13, Danemarca – 16, Grecia – 18 şi Austria – 20.

Studiul menţionează că a fost deja instalată o capacitate de generare a energiei solare de 1,2 TW, care au produs, în total, 1.612 TW/oră în 2023, ceea ce echivalează cu 57% din cererea totală de electricitate a Uniunii Europene.

SolarPower Europe estimează că energia solară aparține viitorului şi că se va ajunge la o capacitate cuprinsă între 341 şi 402 GW la nivel mondial, instalată în 2023, față de 118 GW – în 2022.

Totuşi, autorii raportului semnalează că există probleme pentru dezvoltarea acestor surse de energie, precum capacitatea limitată a reţelelor de distribuţie şi lipsa de flexibilitate sau de stocare a reţelelor electrice naţionale.

Facebook

Comentarii

81 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *