Emmanuel Macron va vizita România

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va vizita miercuri, 15 iunie, România. Vizita va începe la baza militară NATO de la Cincu, unde sunt dislocați soldați francezi. Emmanuel Macron se va întâlni, apoi, cu președintele Klaus Iohannis, discuțiile urmând să vizeze viitorul summit NATO de la Madrid, programat în perioada 28-30 iunie, în cadrul căruia se va aproba noul concept strategic al alianței nord-atlantice.  

Grupul de luptă al NATO pe care Franța îl conduce este desfășurat, de la 1 mai, la Cincu, și numără, în prezent, aproximativ 800 de militari, dintre care 500 sunt francezi. Grupul de luptă din România urmează să aibă un efectiv de 1.000 de soldați, din mai multe țări NATO.

Franța a dislocat, începând cu 16 mai, și un detașament de apărare antiaeriană în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate Franceze, sistemul de de apărare antiaeriană dislocat în România este unul de ultimă generație, operând cu rachete cu rază de acțiune de peste 100 de kilometri.

Prima vizită în țara noastră a președintelui Macron a avut loc în august 2017.

L. Groșereanu

Facebook

Comentarii