Emmanuel Macron a ajuns în Israel

După ce presa franceză a relatat ieri că Macron și-a anulat inițial vizita în Israel din motive de securitate, președintele francez Emmanuel Macron a sosit marți la Tel Aviv, pentru a exprima „deplina solidaritate” a Franței cu Israelul, în urma atacului mișcării islamiste palestiniene Hamas, care a provocat peste 1.400 de morți pe 7 octombrie.

Macron a făcut această vizită în ciuda preocupărilor privind securitatea și a decis să transmită sprijinul ferm al Franței față de Israel în contextul tensiunilor din regiune, potrivit informațiilor furnizate de AFP.

Emmanuel Macron va pleda pentru un „armistițiu umanitar” care să permită accesul de ajutor în Gaza, aflată sub blocadă completă, și eliberarea ostaticilor luați de Hamas în timpul atacului. Președintele francez are programate întrevederi cu oficialii israelieni și va face o declarație comună cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu la finalul întrevederii lor la 13:00.

Această vizită are loc în contextul în care mai mulți cetățeni francezi au fost uciși sau luați ca ostatici de Hamas în Gaza, și Emmanuel Macron intenționează să continue mobilizarea pentru a preveni o escaladare periculoasă în regiune.

Totodată, președintele francez va propune relansarea unui „veritabil proces de pace” pentru crearea unui stat palestinian. Macron va avea discuții cu liderii din regiune pentru a susține stabilitatea și securitatea în zonă.

Facebook

Comentarii

98 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *