Elon Musk l-a dat în judecată pe producătorul ChatGPT

Elon Musk a dat în judecată start-upul OpenAI, producătorul ChatGPT, şi pe directorul său executiv Sam Altman, printre alţii, acuzându-i că au abandonat misiunea iniţială a companiei de a dezvolta o inteligenţă artificială în beneficiul umanităţii şi nu al profitului.

În procesul intentat, joi, în Statele Unite, se arată că Sam Altman şi un cofondator al OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat iniţial pe Elon Musk pentru a înfiinţa o companie de sofware-uri open source (accesibile, modificabile, utilizabile şi redistribuibile de către toţi) şi non-profit, pentru a nu permite grupului Google să domine această tehnologie majoră.

Concentrarea companiei susţinute de Microsoft pe obţinerea de bani a încălcat acest contract, au declarat avocaţii lui Elon Musk în procesul intentat la San Francisco. Aceştia au adăugat că firma a păstrat „un secret total” asupra designul GPT-4, cel mai avansat model al său de inteligenţă artificială.

Reprezentanţii OpenAi, Microsoft şi Elon Musk nu au răspuns deocamdată invitaţiei transmise de Reuters de a face declaraţii pe această temă.

ChatGPT, robotul conversaţional creat de OpenAI, a devenit aplicaţia software cu cea mai rapidă creştere din lume, în şase luni de la lansarea sa în noiembrie 2022. De asemenea, a declanşat lansarea unor roboţi rivali de către Microsoft, Alphabet şi o sumedenie de startup-uri, care au profitat de această publicitate pentru a obţine finanţări de miliarde de dolari.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *