Elon Musk cere ”evitarea celui de-al treilea război mondial”

Miliardarul Elon Musk crede, legat de conflictele militare din Orientul Mijlociu și Ucraina, că acestea ar putea escalada în al treilea război mondial, așa că SUA ar trebui să-și îmbunătățească relațiile cu Rusia și să convingă Ucraina să înceteze focul, conform The Wall Street Journal.

Musk a declarat fără echivoc: „Trebuie să găsim pacea în Ucraina și cred că trebuie să restabilim relațiile normale cu Rusia”.

Vorbind la o discuție online pe Twitter din 23 octombrie, Musk a sugerat că „politica SUA a forțat Rusia să se alieze cu Iranul și China” și că o alianță a Rusiei, Chinei și Iranului ar putea învinge Occidentul într-un conflict global.

Potrivit lui Musk, o confruntare aprigă cu China și Rusia ar fi catastrofală pentru SUA, întrucât Rusia cu materiile sale bogate și China cu potențialul său industrial fenomenal „sunt o combinație formidabilă”.

Musk consideră că „civilizația însăși ar putea fi în joc”, așa că prioritatea politicii SUA ar trebui să fie „evitarea celui de-al treilea război mondial” și prevenirea unei situații de „conflict regional care să devină rapid un conflict global”.

Musk consideră că războiul Ucrainei împotriva Rusiei este o situație fără speranță.

Miliardarul a cerut SUA să „găsească” o cale spre pace în Ucraina și „să reia relațiile normale cu Rusia”.

În timpul discuției despre Spaces, Musk a sugerat că nu există nicio insurgență anti-rusă în „zonele rusofone ale Ucrainei” ocupate de ruși, sugerând că liniile actuale de control ar putea fi transformate într-o încetare a focului sau o frontieră permanentă.

Musk crede că este posibilă încetarea focului, deoarece nu are sens să forțezi zonele care se presupune că vor să facă parte din Rusia, să facă parte din Ucraina. El este convins că locuitorii din estul Ucrainei și Crimeea ocupate de ruși chiar vor să fie ruși.

Miliardarul nu înțelege de ce mor în fiecare zi soldați din ambele țări. În opinia sa, Rusia nu va părăsi aceste meleaguri, iar Ucraina nu va reuși să facă față cu o armată mai mică, așa că încetarea focului este cea mai bună cale de ieșire pentru poporul ucrainean.

Candidatul republican la președinția americană Vivek Ramaswamy s-a alăturat și el lui Musk în dezbatere. Ramaswamy a accentuat avertismentele lui Musk cu privire la posibilitatea unui conflict global, spunând audienței că „dacă intrăm în cel de-al treilea război mondial, Statele Unite, așa cum le știm, vor înceta să mai existe”.

Facebook

Comentarii

166 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *