Elon Musk este, din nou, cel mai bogat om din lume

Elon Musk și-a recâștigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, conform Bloomberg. Directorul general al Tesla a fost detronat de pe primul loc de către Bernard Arnault, directorul general al brandului francez de lux LVMH (LVMHF), în luna decembrie a anului trecut, ceea ce l-a făcut pe Musk să ocupe locul 2 pe listă timp de mai bine de două luni.

Începând de luni, însă, Bloomberg raportează că o revenire a acțiunilor Tesla l-a readus pe Musk pe primul loc în topul Indexului miliardarilor în timp real. Potrivit Bloomberg, averea netă a lui Musk era de aproximativ 187,1 miliarde de dolari luni, după închiderea piețelor, depășind cu puțin averea de 185,3 miliarde de dolari a lui Arnault.

În timp ce acțiunile Tesla au scăzut abrupt anul trecut, pe fondul achiziției cu probleme a lui Twitter și a unei scăderi mai ample a pieței de tehnologie, acțiunile producătorului de vehicule electrice au crescut de atunci în 2023.

Musk ar putea deține titlul actual de cea mai bogată persoană din lume, dar deține și recordul pentru cea mai mare avere pierdută vreodată de cineva în istorie. La sfârșitul anului trecut, Musk a devenit prima persoană care a pierdut o avere de 200 de miliarde de dolari – după ce averea sa netă a coborât de la aproximativ 340 de miliarde de dolari în noiembrie 2021 la 137 de miliarde de dolari în decembrie 2022.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *