Elon Musk critică operațiunile germane de salvare a migranților din Mediterana

Guvernul Germaniei a emis un răspuns ferm după ce miliardarul Elon Musk a criticat operațiunile de salvare a migranților efectuate de organizațiile umanitare germane în Marea Mediterană. Controversa a început atunci când Musk a distribuit un videoclip pe rețelele sociale care prezenta migranți și lucrători umanitari aflați pe o barcă, videoclip postat inițial de un cont care susține Partidul Alternativa pentru Germania, cunoscut pentru pozițiile sale radicale.

În postarea sa, Elon Musk a pus sub semnul întrebării gradul de conștientizare a publicului german cu privire la aceste acțiuni și a sugerat că operațiunile de transport ale migranților salvați de nave germane către teritoriul italian reprezintă o încălcare a suveranității Italiei, susținând că au o „tentă de invazie”.

blank

Ministerul Federal de Externe al Germaniei a răspuns prompt, apărând operațiunile de salvare și subliniind că prioritatea principală este salvarea vieților umane. Cu toate acestea, Musk a continuat să exprime îndoieli cu privire la sprijinul publicului german pentru organizațiile neguvernamentale implicate în astfel de operațiuni.

blank

Această dezbatere are loc într-un moment în care migrația revine în centrul atenției politice în Germania și alte țări europene. Creșterea numărului de migranți care ajung în Europa a generat dezbateri aprinse între oficialii guvernamentali și politicienii de opoziție. Orașele din Germania se confruntă cu presiuni crescute asupra resurselor și infrastructurii, din cauza fluxului constant de solicitanți de azil.

Conform statisticilor, în primele opt luni ale acestui an, peste 220.000 de persoane au solicitat azil în Germania, în timp ce în întregul an 2022 aproximativ 240.000 de persoane au depus cereri de azil. Aceste cifre amintesc de vârful crizei migratorii din 2015-2016, când Germania a primit peste 1 milion de cereri de azil.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *