Egiptul anunță un posibil armistițiu în Gaza

Egiptul își pune speranțe în negocierile de pace care au loc în Qatar, între cele două părți beligerante, Israel și Hamas.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, unul dintre mediatorii cheie între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, şi-a manifestat miercuri speranţa că „în următoarele câteva zile” aceste două părţi în conflict vor ajunge la un acord pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza, transmite agenţia EFE.

„În aceste următoare câteva zile, dacă vrea Dumnezeu, vom avea o încetare a focului şi va începe deja ajutorul real (…) pentru Fâşia Gaza la toate capitolele”, a declarat preşedintele Al-Sissi în timpul unei ceremonii la Cairo dedicate persoanelor cu nevoi speciale.

Aceasta este prima declaraţie directă a preşedintelui Egiptului referitoare la negocierile pe care Israelul şi gruparea palestiniană Hamas le desfăşoară indirect în capitala Qatarului (Doha) cu ajutorul Egiptului, Qatarului şi SUA pentru o încetare a focului, schimbul prizonierilor israelieni cu deţinuţi palestinieni şi creşterea ajutoarelor pentru populaţia civilă din enclava palestiniană.

Deşi nu a oferit detalii despre evoluţia negocierilor, preşedintele Al-Sissi a spus că Egiptul va „continua să ajute” şi speră că această criză cauzată de războiul din Fâşia Gaza se va încheia.

„Continuăm şi vom continua să sprijinim şi să ajutăm până la crearea unui stat palestinian în interiorul teritoriilor din anul 1967, cu capitala în Ierusalimul de Est”, a mai spus preşedintele Egiptului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *