Editor Sputnik, arestat în Letonia pentru încălcarea sancțiunilor UE

Serviciile de informații din Letonia au arestat marțea trecută un cetățean leton, suspectat că „a furnizat resurse economice unei resurse de propagandă a Kremlinului”, în conformitate cu sancțiunile UE, a anunțat joi Serviciul de Securitate al statului într-un comunicat, potrivit Politico.

Publicația de știri baltică Delfi l-a identificat pe suspect ca fiind Marat Kasem, redactor-șef al ediției lituaniene a Sputnik, site-ul de știri susținut de Kremlin. Acesta a fost plasat în arest. Atât Sputnik, cât și Russia Today (cunoscut și sub numele de RT) au fost interzise în Uniunea Europeană din martie anul trecut, după ce au răspândit dezinformări despre invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina. Interdicția se extinde la toate platformele, iar conținutul celor două posturi nu mai poate fi accesat din interiorul Uniunii Europene.

„Persoana este angajată la una dintre resursele de informare ale agenției „Rossiya Segodnya” [Russia Today], care se află sub controlul Kremlinului și care difuzează narațiuni în conformitate cu interesele Kremlinului, inclusiv discreditând în mod regulat Letonia și aliații săi”, se arată în comunicatul agenției letone.

Directorul general al RT, Dmitri Kiselev, a declarat pentru agenția rusă de stat RIA că arestarea a fost „în mod clar, o persecuție politică, complet ilegală, absurdă și nefondată”.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *