Statul de drept: Ungaria reacționează dur la criticile Comisiei Europene

Guvernul de la Budapesta a reacționat la criticile de la Bruxelles, transmițînd că „Ungaria este ținta unor atacuri, deoarece guvernul nu dorește să se alăture taberei pro-război. Guvernul maghiar nu dorește ghetouri de migranți, refuză să renunțe la plafonarea costurilor utilităților și îndrăznește să chestioneze Comisia Europeană cu privire la proveniența banilor acordați Ucrainei și se întreabă dacă acești bani nu erau, de fapt, destinați Ungariei.”

Comisia Europeană a adoptat miercuri raportul anual privind statul de drept pentru 2023, raport care privește fiecare din cele 27 de state membre, inclusiv Ungaria.

În cazul Budapestei, Comisia a constatat că au existat unele ameliorări în ceea ce priveşte independenţa sistemului judiciar, în contextul în care Ungaria încearcă să-și deblocheze accesul la fondurile UE. Cu toate acestea, în ciuda îmbunătățirilor, Comisia a făcut recomandări suplimentare pentru Ungaria.

După publicarea raportului, Centrul de Informare al Guvernului maghiar a declarat pentru MTI (Agenția de Presă de Stat) că ultimul raport al Bruxelles-ului atacă Ungaria și confirmă, încă o dată, o presiune continuă, chiar dacă Ungaria ”și-a îndeplinit toate angajamentele” și se află în negocieri constante cu Comisia Europeană.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *