Parlamentul European apără drepturile persoanelor cu dizabilități

Deputații europeni și-au prezentat sugestiile pentru a apăra drepturile persoanelor cu dizabilități și pentru a combate discriminarea. În raportul adoptat (cu 526 de voturi pentru, 10 împotrivă și 83 de abțineri), deputații propun măsuri pentru un nou cadru legal pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și pentru eradicarea stereotipurilor și concepțiilor greșite.

Parlamentul European solicită un sistem care promovează participarea socială, în conformitate cu Strategia europeană pentru persoanele cu dizabilități. Deputații europeni cer, de asemenea, ca beneficiile viitorului Card UE pentru persoane cu dizabilități să fie extinse și ca introducerea acestuia să fie obligatorie pentru statele membre, la fel ca măsurile pentru mediile educaționale și asistența medicală incluzivă.

Reformarea și extinderea regulilor UE

Accesul la piața muncii este esențial, spun deputații, iar Comisia Europeană ar trebui să dezvolte un cadru juridic european pentru întreprinderi incluzive, începând cu revizuirea Directivei privind egalitatea în muncă.

Combaterea discriminării bazate pe dizabilități și pe alte trăsături personale (de exemplu, gen, rasă, vârstă, religie sau orientare sexuală) este o preocupare-cheie pentru deputații europeni.

Deputații europeni susțin, de asemenea, că persoanele cu dizabilități trebuie să poată vota și candida la alegeri în mod egal. În cazul cetățenilor europeni care locuiesc într-o altă țară a UE, deciziile de privare a capacității lor juridice luate în statul membru de origine nu ar trebui să-i facă neapărat neeligibili pentru a candida și a vota acolo unde locuiesc, subliniază europarlamentarii.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *