Două nave daneze, forțate să se întoarcă din Marea Roșie

Două nave operate de subsidiara din SUA a companiei daneze Maersk au fost nevoite să se întoarcă din drum în timp ce intrau în Marea Roșie, din largul Yemenului, scrie Reuters, potrivit News.ro.

În timp ce erau pe drum, ambele nave au raportat că au fost văzute explozii în apropiere, iar Marina SUA a intervenit pentru interceptarea proiectilelor.

Compania Maersk a suspendat tranzitarea Mării Roşii de către navele subsidiarei din SUA.

Un purtător de cuvânt al forţelor militare Houthi din Yemen a afirmat că au tras rachete balistice către mai multe nave de război ale SUA care protejau două nave comerciale americane.

Ambele nave comerciale sunt operate de Maersk Line, Limited (MLL), subsidiara sa din SUA care transportă încărcături pentru Departamentul Apărării, Departamentul de Stat şi alte agenţii guvernamentale din SUA.

Ambele fac parte din Programul de Securitate Maritimă şi din Acordul Voluntar Intermodal Sealift cu Guvernul SUA.

Programele sunt derulate de Departamentul american al Apărării pentru a transporta forţe, provizii şi echipamente în timp de război sau urgenţă naţională.

În 5 ianuarie, grupul maritim danez Maersk a anunţat că îşi va redirecţiona navele de containere departe de Marea Roşie pentru viitorul apropiat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *