Polonia ar putea interzice produsele agricole din Rusia

Polonia nu exclude introducerea unui embargo asupra produselor agricole din Rusia, a declarat astăzi premierul Donald Tusk, informează Agerpres.

Anunțul a fost făcut în timpul unei vizite la Varşovia a premierului din Letonia, Evika Silina, țară care a implementat deja o astfel de interdicţie.

La fel ca o mare parte din Europa, Polonia a fost cuprinsă de proteste în ultimele săptămâni. Fermierii demonstrează împotriva reglementărilor de mediu ale UE, dar şi împotriva a ceea ce ei numesc o concurenţă neloială din partea Ucrainei. Asta de când blocul comunitar a eliminat taxele vamale asupra importurilor ucrainene, în 2022.

Potrivit lui Donald Tusk, produsele agricole rusești provoacă distorsiuni ale pieţei.

„Letonia a decis să pună în aplicare un embargo asupra importului de produse (agricole) din Rusia”, a declarat Tusk într-o conferinţă de presă. „Vom analiza cazul Letoniei şi nu exclud ca Polonia să ia o iniţiativă asemănătoare”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Tusk a spus că Uniunea Europeană trebuie „să se concentreze serios pe reglementări mai bune atunci când vine vorba de importul de cereale şi produse alimentare din Est”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *