Donald Tusk, noul președinte al Popularilor Europeni

Donald Tusk a fost ales, ieri, presedintele Partidului Popular European (PPE). In discursul sustinut cu acest prilej la Congresul PPE de la Zagreb, Tusk a declarat razboi autocratilor si populistilor care ameninta democratia europeana, facand aluzie si la Viktor Orban.

”In niciun caz nu putem abandona sfera securitatii si ordinii in mainile populistilor, manipulatorilor si autocratilor care incearca sa-i convinga pe oameni ca libertatea nu e compatibila cu securitatea”, a declarat noul lider al Popularilor Europeni.

”Nu sacrificam valori ca libertatile civice, statul de drept si decenta in viata publica sub pretextul ordinii si securitatii”, a subliniat Tusk, lansand un apel la mobilizare politica in confruntarea dintre ”populismul iresponsabil” si ”partidul nostru, al popularitatii responsabile”.

Fost membru al Solidaritatii poloneze, prim-ministru (2007-2014) si presedinte al Consiliului European (2014-2019), Tusk (62 de ani) este primul est-european in fruntea principalei familii politice din UE. Si unul din putinii oameni de stat de pe scena europeana actuala.

H. Blidaru

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *