Critică dură: Miniștrii de externe ungar și slovac s-au întâlnit cu Serghei Lavrov

Premierul polonez Donald Tusk și-a exprimat dezaprobarea față de întâlnirile pe care miniștrii de externe ungar și slovac, Peter Szijjarto și Juraj Blanar, le-au avut cu omologul rus Serghei Lavrov, în cadrul forumului diplomatic desfășurat în orașul turc Antalya, conform informațiilor furnizate de agenția DPA.

„Aceste întâlniri nu se rezumă doar la preferințe personale, ci reprezintă o nouă manifestare din partea guvernului ungar, pe care noi o găsim dificil de acceptat din motive atât morale, cât și politice”, a declarat Tusk, după o discuție la Vilnius cu omologa sa din Lituania, Ingrida Simonyte. Aceasta din urmă a exprimat, de asemenea, o opinie similară referitoare la „o alegere regretabilă” făcută de Ungaria și Slovacia.

blank

„Collegii noștri de la Bratislava și Budapesta dovedesc încă o dată că opiniile noastre asupra unor anumite chestiuni sunt prea diferite. Același lucru poate fi spus despre Rusia și acțiunile sale militare în Ucraina”, a adăugat premierul polonez.

blank

Donald Tusk a subliniat, de asemenea, că la ultima întâlnire a Grupului de la Vișegrad, din care fac parte Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia, și-a format propriile impresii cu privire la atitudinea liderilor politici față de Rusia, concluzionând că nu există „observații optimiste sau opinii optimiste”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *