Donald Trump vrea să deporteze 15-20 milioane de imigranți în afara SUA

Republicanul Donald Trump, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă, susține că, dacă va fi ales președinte, va porni o politică dură de deportare a imigranților ilegali care se află pe teritoriul SUA. Trump a detaliat, într-un interviu pentru revista Time, cum va proceda în acest sens, scrie Hotnews, într-o documentare care include CNN și Washington Post.

Donald Trump susține că mulți imigranți sunt foști prizonieri sau au fost instituționalizați în țările lor de origine, ceea ce ar contribui la creșterea criminalității în SUA. CNN combate această teorie, spunând că nu sunt date care să lege imigranții fără acte de creșterea procentului infracționalității în țară.

În interviul pentru revista Time, Trump a indicat ca model „Operațiunea Wetback”, din timpul președintelui Eisenhower, și el tot republican. În 1954, un milion de cetățeni mexicani au fost strânși de pe teritoriul SUA și mutați pe partea mexicană a graniței.

Trump spune că planurile sale vizează deportarea unui număr și mai mare, între 15 și 20 de milioane de persoane, despre care spune că locuiesc fără documente în SUA. Numărul exact al imigranților fără documente nu se cunoaște, însă.

Întrebat dacă efortul său va include armata, Trump a răspuns afirmativ. „Când vorbim de militari, în general, vorbesc de Garda Națională”, a spus el.

Mai mult, Donald Trump susține că, dacă ar folosi armata împotriva civililor, nu s-ar sustrage legilor, deoarece  „aceștia nu sunt civili”.

„Aceștia sunt oameni care nu se află în mod legal în țara noastră. Aceasta este o invazie a țării noastre”, a adăugat el. În opinia sa, nu va fi nevoie nici de instalarea taberelor pentru migrații care vor fi reținuți, deoarece planul va prevede ca aceștia să fie deportați foarte repede.

Deportarea în masă a milioane de migranți este, din nou, o temă de campanie în SUA, pe care o folosește Donald Trump. Și în 2016, candidatul republican a spus că va construi un zid în calea migranților din Mexic și a traficanților de droguri, reușind să câștige mandatul de președinte.

Ajuns la Casa Albă, Trump a început să construiască zidul, dar care s-a dovedit a fi nu unul din beton, ci din metal, și nu construit din fondurile părții mexicane, ci cu bani federali.

Zidul a fost construit pe jumătate și abandonat și s-a dovedit, potrivit datelor, că nu a împiedicat imigranții să treacă clandestin în SUA.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *