Donald Trump strânge 7,1 milioane de dolari după publicarea fotografiei sale din închisoare

Echipa de campanie a fostului președinte american Donald Trump a anunțat duminică că a reușit să strângă fonduri în valoare de 7,1 milioane de dolari, în urma publicării unei fotografii judiciare a acestuia, realizată în timpul scurtei sale șederi într-o închisoare din statul Georgia. Imaginea istorică, care îl înfățișează pe Trump cu o expresie posomorâtă și sfidătoare, a stârnit reacții intense din partea susținătorilor și criticilor săi.

Fotografia, făcută într-o închisoare din Atlanta, a devenit rapid subiectul central al dezbaterilor politice și a activismului online. Acesta este primul caz în care este publicată o astfel de fotografie a unui fost președinte american.

Cauza inculpării sale este legată de presupusa încercare de a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 din statul Georgia. Acesta a fost acuzat că a încercat să modifice rezultatele în favoarea sa, într-un stat considerat cheie în contextul alegerilor. Reacțiile publice nu s-au lăsat așteptate, iar democrații au utilizat imaginea pentru a sublinia importanța principiului conform căruia nimeni nu este mai presus de lege.

În urma publicării fotografiei judiciare, echipa de campanie „Trump 2024” a lansat un apel către toți cetățenii americani care se consideră „patrioți”, argumentând că fostul președinte este ținta unei campanii orchestrată de „statul din umbră”, care îl consideră un inamic public numărul unu datorită îndrăznelii sale de a contesta „clasa conducătoare coruptă” de la Washington.

Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Donald Trump, a confirmat că fondurile strânse au atins aproape 20 de milioane de dolari în ultimele trei săptămâni. Aceasta coincide atât cu inculparea sa de la Washington, cât și cu publicarea fotografiei judiciare din Atlanta. Sâmbătă, campania a obținut o strângere de fonduri remarcabilă de 4,18 milioane de dolari, cea mai mare sumă colectată „într-o singură zi de campanie”, potrivit lui Cheung.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *