Donald Trump şi-a anunțat candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024

Donald Trump şi-a depus marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024, informează AFP, potrivit Digi24. Fostul preşedinte american a oficializat această candidatură într-un document transmis Comisiei Electorale Federale cu câteva momente înainte de a face anunţul în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

Mult aşteptata campanie a lui Trump vine în contextul în care fostul preşedinte încearcă să recupereze electoratul american, după performanţa slabă a Partidului Republican în alegerile de la mijlocul mandatului.

Republicanii nu au reuşit să obţină o majoritate în Senat, au eşuat în eforturile lor de a ocupa mai multe locuri la nivel statal şi nu au reuşit încă să obţină o majoritate în Camera Reprezentanţilor, evoluţii care i-au forţat pe Trump şi pe alţi lideri de partid să adopte o poziţie defensivă. 

Marţi seară, el a recunoscut pierderile suferite de partidul său, dar nu a contestat rezultatele, ceea ce a fost considerat de analiștii politici ca o schimbare marcantă faţă de modul în care a tratat de mult timp propria sa înfrângere în alegerile prezidenţiale din 2020.

blank

În timp ce Trump mizează pe o cale uşoară spre nominalizarea republicană, datorită sprijinului susţinut în rândul bazei partidului, anunţul său este de natură să zădărnicească speranţele liderilor partidului, care şi-au dorit un alt candidat. Este creditat încă cu șanse mari de a fi nominalizat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care a câştigat competiţia pentru realegere cu o marjă de victorie de 19 puncte şi cu un sprijin considerabil din partea alegătorilor minoritari şi independenţi.

Unii lideri republicani ar putea încerca să zădărnicească campania lui Trump prin încurajarea unor candidaţi alternativi, inclusiv a lui DeSantis, care a pregătit terenul pentru o posibilă candidatură proprie la Casa Albă.

blank

Printre concurenţi se numără și Mike Pence, care ar beneficia de o recunoaştere datorită rolului său de vicepreşedinte al SUA, în perioada 2017-2021.

Facebook

Comentarii

60 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *