Trump, despre ancheta FBI la locuința sa: „Teribil”

Fostul președinte Donald Trump a susținut miercuri, într-un dosar depus în instanță, că Arhivele Naționale ar fi trebuit să se aștepte să găsească materiale clasificate printre cele 15 cutii pe care el le-a predat în ianuarie de la Mar-a-Lago, deoarece erau documente prezidențiale.

Documentul, ultimul său argument juridic scris înainte de o audiere critică de joi, a recunoscut că au fost găsite materiale clasificate la Mar-a-Lago, dar a susținut că acestea nu ar fi trebuit să fie un motiv de alarmă și nu ar fi trebuit să conducă la percheziția reședinței lui Trump din Florida la începutul acestei luni.

Reacția lui Donald Trump, după ce au fost descoperite documente secrete la casa lui din Florida

Noul dosar depus miercuri de Trump este modalitatea sa pentru a răspunde în mod oficial la afirmațiile procurorilor potrivit cărora membri ai echipei sale juridice au avut o „conduită obstrucționistă” prin ascunderea de documente la resortul său din Florida și prin furnizarea de informații false anchetatorilor cu privire la câte documente clasificate au rămas la fața locului.

Prezentând ancheta ca fiind încărcată politic, având în vedere potențiala candidatură a lui Trump în 2024, el a luat în derâdere ideea că Departamentul de Justiție ar putea fi „însărcinat cu responsabilitatea de a evalua urmărirea nejustificată a incriminării posesiei de către un fost președinte a unor documente personale și prezidențiale într-un cadru securizat”.

Departamentul de Justiție a declarat în documentele depuse în instanță că percheziția a fost întreprinsă după ce FBI a dezvoltat dovezi că echipa lui Trump a ascuns materiale după ce a susținut că toate materialele clasificate au fost predate în iunie.

„Pretinsa justificare pentru inițierea acestei anchete penale a fost presupusa descoperire de informații sensibile conținute în cele 15 cutii de dosare prezidențiale”, au scris avocații lui Trump. „Dar această ‘descoperire’ trebuia să fie pe deplin anticipată, având în vedere însăși natura dosarelor prezidențiale. Pur și simplu, ideea că dosarele prezidențiale ar conține informații sensibile nu ar fi trebuit să fie niciodată un motiv de alarmă”.

Miercuri, în postări pe platforma sa de socializare Truth Social, Trump a susținut că a declasificat toate documentele din fotografie.

Mesajul fostului președinte al SUA

„Teribil modul în care FBI-ul, în timpul raidului de la Mar-a-Lago, a aruncat la întâmplare documente pe jos (poate pretinzând că eu am făcut-o!)”, a scris Trump, „și apoi a început să le fotografieze pentru ca publicul să le vadă. Credeați că vor să fie ținute secrete? Noroc că le-am declasificat!”.

De asemenea, în dosarul de 19 pagini prezentat miercuri nu există nicio referire la declasificare. Într-un pasaj, avocații lui Trump scriu că dosarul depus marți de Departamentul de Justiție a inclus o fotografie a unor „materiale presupus clasificate”.

Facebook

Comentarii

7 răspunsuri

  1. Wow, wonderful blog format! How lengthy have you been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The full glance of your site is wonderful, as well as the content material!
    You can see similar here najlepszy sklep

  2. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else
    encountering issues with your site. It appears as if some of the written text on your
    content are running off the screen. Can someone else please comment and let
    me know if this is happening to them too? This might be a problem with my internet browser because I’ve had this happen before.
    Thanks I saw similar here: Najlepszy sklep

  3. This is the perfect website for everyone who really wants to understand this topic.
    You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really will need to…HaHa).
    You certainly put a brand new spin on a subject that has been written about
    for ages. Wonderful stuff, just excellent! I saw similar here: Najlepszy sklep

  4. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
    results. If you know of any please share. Thanks!

    You can read similar text here: Sklep online

  5. Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords
    but I’m not seeing very good success. If you know of any please
    share. Many thanks! I saw similar blog here: List of Backlinks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *