DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu. Cam târziu…

DNA va verifica toată averea care a fost declarată de președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită.

 Anchetatorii vor căuta să afle dacă există proprietăți, sume de bani sau conturi bancare pe care Dumitru Buzatu nu le-a menționat în declarațiile sale de avere.

În cazul în care investigatorii financiari vor găsi proprietăți sau alte bunuri și sume de bani nedeclarate și care nu pot fi justificate din veniturile oficiale, ei vor cere confiscarea acestora, odată cu trimiterea în judecată a politicianului.

Dumitru Buzatu se află acum în arest preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile.

El a contestat măsura dispusă de judecători, iar cel mai probabil Curtea de Apel Iași se va pronunța, în cursul săptămânii viitoare.

Baronul PSD a respins acuzațiile procurorilor, însă declarațiile sale de apărare au fost contradictorii.

Inițial, acesta a spus că suma de 1,25 de milioane de lei provenea din economiile sale, apoi a revenit și a spus că ar fi vorba despre un împrumut pe care l-a cerut omului de afaceri. Pentru ca apoi, să susțină tot varianta inițială, cea a economiilor.

Sâmbătă, autoritățile au mai reținut un suspect în persoana unui expert, acuzat deopotrivă de luare de mită și trafic de influență. Acesta ar fi primit de la omul de afaceri suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză privind lucrări de modernizare a drumurilor executate de firma acestuia.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *