Dmitri Medvedev: „Rusia își va atinge obiectivele în Ucraina”

Medvedev, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat luni că Rusia își va atinge obiectivele în conflictul din Ucraina în condițiile sale, avertizând că Occidentul are un plan pe termen lung pentru a distruge Rusia.

Rusia desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina și obține pacea în termenii noștri”, a declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un interviu acordat TASS.

Medvedev a catalogat războiul din 2008 din Georgia, extinderea alianței militare NATO spre vest și războiul din Ucraina ca făcând parte dintr-o încercare a Statelor Unite și a aliaților săi de a distruge Rusia. „Scopul este același: distrugerea Rusiei”, a spus el.

Ucraina a efectuat lovituri cu rază lungă de acțiune asupra bazelor de trupe rusești și asupra a două poduri cheie peste râul Nipru în cursul nopții, au declarat luni oficiali ucraineni. Loviturile au atins singurele două treceri pe care Rusia le are spre buzunarul de teritoriu din sudul Ucrainei pe care l-a ocupat pe malul vestic al vastului râu Nipru, a declarat Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei.

Atacurile au lovit, de asemenea, mai multe baze militare din orașul Melitopol, ocupat de ruși în sudul Ucrainei, la primele ore ale dimineții, ucigând trupe și distrugând echipamente, a declarat primarul exilat. „Potrivit estimărilor preliminare, o cantitate semnificativă de echipament militar a fost distrusă”, a scris primarul Ivan Fedorov pe Telegram.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *