Dmitri Medvedev: Rusia continuă să își consolideze armata, inclusiv cu mercenari Wagner

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat marți că un număr semnificativ de noi recruți s-a alăturat armatei ruse, ca soldați profesioniști, de la începutul acestui an.

Valul de recrutări vine în momentul în care Moscova își propune să-și consolideze armata, care a suferit pierderi substanțiale în timpul războiului din Ucraina.

Anul trecut, Rusia a dezvăluit un plan de majorare a efectivului forțelor sale armate cu peste 30%, personalul de luptă ajungând astfel la 1,5 milioane. Cu toate acestea, obiectivul a reprezentat o provocare din cauza pierderilor grave suferite în război.

Medvedev a dezvăluit că peste 185.000 de persoane s-au alăturat forțelor armate între 1 ianuarie și 4 iulie, cu aproximativ 109.000 de soldați plasați în rezervă. Aproape 10.000 de recruți s-au alăturat doar în ultima săptămână, unii membri ai grupului de mercenari Wagner optând pentru a deveni soldați obișnuiți, în urma eșecului revoltei recente.

În ciuda rebelunii grupului de mercenari, interesul public pentru serviciile militare rămâne constant, deoarece cetățenii continuă să răspundă apelului pentru sprijin militar în conflictul în curs din Ucraina – susține regimul de la Moscova.

Dincolo de propagandă, în septembrie anul trecut, când președintele Vladimir Putin a inițiat o „mobilizare parțială” a 300.000 de rezerviști, mulți din ei au preferat să fugă din Rusia, pentru a se sustrage de la sarcina militară.

Facebook

Comentarii

95 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *