Djokovic se revoltă: ”Această cifră este mizerabilă. Este un eșec pentru sportul nostru”

”Dacă nici 400 de oameni nu își pot câștiga existența jucând tenis profesionist, asta înseamnă eșecul total al sportului nostru”, a afirmat Novak Djokovic, în timpul unei întâlniri PTPA, o nouă organizație creată în urmă cu câțiva ani pentru a apăra interesele jucătorilor, în special ale celor implicați în lupta împotriva monopolului financiar al marilor turnee și a distribuției inechitabile a premiilor.

ATP a lansat un plan de redistribuire a compensațiilor, conform căruia câștigurile vor fi împărțite în proporție de 50% între organizatori și jucători, dar, conform lui Novak, suntem încă foarte departe de obiectivul de a face din tenis nu doar un sport global, ci și unul echitabil și profitabil pentru protagoniștii care participă în întreaga lume.

Djokovic a atras atenția asupra unei realități dureroase, ocolite de lumea mare a tenisului: „Am fost în locul tuturor acelor jucători de tenis care au dificultăți financiare serioase. Înțeleg lupta lor, știu dificultățile prin care trec, au de plătit călătorii, antrenori, kinetoterapeuți. Dacă nu ai sprijinul unei federații puternice, vei avea probleme mari. Vin din Serbia și nu am avut nimic din toate astea. Acum am influență și putere și vreau să profit de ele pentru a îmbunătăți condițiile.

De obicei, vorbim mult despre jucătorii de tenis care au participat la US Open, despre cei care câștigă, dar nu și despre câți oameni pot trăi cu câștigurile din tenis, fie că vorbim de bărbați, femei, echipe de dublu. Există mai puțin de 400 de jucători care pot face asta într-un sport super-global și printre cele mai urmărite sporturi din lume. Această cifră este mizerabilă. Este un eșec pentru sportul nostru”, a punctat campionul sârb.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *