Discursul lui Zelenski în Parlament a fost anulat

Discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul reunit al Parlamentului României a fost anulat, au precizat surse parlamentare pentru News.ro.

Decizia anulării discursului a venit la scurt timp după ce birourile reunite stabiliseră programul pentru ziua de marţi, care cuprindea discursul preşedintelui Ucrainei, începând cu ora 17.00, în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Motivul ar fi că președintele Volodimir Zelenski ar avea o agendă prea încărcată.

De la ora 13.00, Zelenski se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Cei doi lideri ar urma să discute despre situația de securitate și colaborarea dintre cele două țări.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol, iar de la ora 17.40, Zelenski va fi primit, la Palatul Victoria, de premierul Marcel Ciolacu.

Liderul ucrainean se află deja în România, în acest moment. El a fost întâmpinat la aeroport de ministrul de externe, Luminița Odobescu.

Zelenski a declarat, la sosirea în țara noastră, că Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul acordat.

„Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întărește statul, precum și pentru solidaritatea sa constructivă, care permite națiunilor noastre să fie garanți de securitate în lume, în special în domeniul securității alimentare”, a spus președintele ucrainean.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *