Director ONU demisionează din cauza „genocidului” din Gaza

Directorul Oficiului Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) din New York, Craig Mokhiber, a demisionat marți, acuzând Organizația Națiunilor Unite (ONU) de eșec în prevenirea unui „genocid” în Fâșia Gaza, potrivit informațiilor furnizate de CNN.

Mokhiber, director al Biroului OHCHR din New York, și-a anunțat demisia printr-o scrisoare trimisă Înaltului Comisar Volker Türk pe 28 octombrie. În această scrisoare, el a descris situația din Fâșia Gaza drept „un caz de genocid ca la carte”, adăugând că proiectul colonial european, etno-naționalist în Palestina, se află într-o fază finală cu scopul distrugerii rapide a vieții palestinienilor autohtoni.

Mokhiber a acuzat, de asemenea, guvernele occidentale de complicitate la asaltul asupra fâșiei Gaza și de furnizarea de sprijin economic și politic pentru Israel. Opiniile sale au fost exprimate și pe platformele de social media, subliniind impunitatea Israelului și dezumanizarea palestinienilor de către media occidentală.

Demisia lui Mokhiber survine într-un context marcat de incidente antisemite și islamofobe în SUA și în lume. După atacul surpriză al Hamas în Israel, cu peste 1.400 de victime, bilanțul victimelor din Gaza a depășit 8.000, conform Ministerului Sănătății din Gaza, aflat sub controlul Hamas.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *