Directorul FBI avertizează: Hackerii chinezi vizează infrastructurile critice americane

Miercuri, Christopher Wren, directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), a emis un avertisment în fața unei comisii a Congresului SUA cu privire la atacurile cibernetice comise de hackeri cu legături guvernamentale chineze.

Potrivit informațiilor furnizate de Reuters, Wren a subliniat că printre țintele acestor hackeri se numără instalațiile de tratare a apei, rețeaua electrică, conductele de petrol și gaze, precum și nodurile de transport.

„Nu se concentrează doar asupra unor ținte politice și militare. Putem observa din poziționarea lor în întreaga infrastructură civilă că loviturile sub centură nu sunt doar o posibilitate în caz de conflict, loviturile sub centură fac parte din planul Chinei”, a avertizat șeful FBI, subliniind gravitatea situației.

În cadrul audierilor, Wren a subliniat că aceste atacuri cibernetice nu au doar un scop economic sau de colectare a informațiilor, ci reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Acesta a solicitat poporului american să conștientizeze pericolul și să nu ignore această amenințare.

Până în prezent, Ministerul de Externe de la Beijing nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta subiectul, iar guvernul chinez a negat anterior acuzații similare, acuzând Statele Unite și aliații săi de „dezinformare”.

Alături de Wren, la audieri au participat și alți oficiali importanți, precum generalul Paul Nakasone – șeful comandamentului informatic al SUA, și Jen Easterly, directoarea Agenției pentru Securitatea Informatică și a Infrastructurii (CISA). Aceștia au evidențiat necesitatea pregătirii pentru un posibil atac și au afirmat că au fost identificate și eradicate intervențiile chineze în diverse sectoare critice americane.

Recent, agențiile de securitate din SUA au dezvăluit că au perturbat o operațiune chineză de piraterie informatică împotriva unor infrastructuri critice, sub numele de cod „Volt Typhoon”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *